ViiiQi- Empowers you
   
Kroppshållning

När vi föds och lär oss att sitta, krypa och gå anpassar kroppens muskler och leder sig efter de krav som uppstår. Det går successivt tills vi byggt upp den muskelstyrka vi behöver ha för att kunna sitta, stå och gå med så optimal hållning som möjlighet. När vi som barn rör oss naturligt föreligger ett harmoniskt samspel mellan muskler &/eller muskelgrupper. Vi har då ofta ett rörelsemönster som innebär att mindre kraft krävs för att utföra olika typer av rörelser.

När vi blir äldre och börjar skola och vidare ut i arbetslivet, sitter vi ofta mycket och slutar använda kroppen så som den var tänkt att brukas från början. Vi slutar ta ut full rörlighet i en del leder & tar ut rörligheten för mycket i andra, vilket resulterar i en obalans mellan muskelgrupper som i sin tur bidrar till ett ändrat rörelsemönster. Det ändrade rörelsemönstret kan sen ge upphov till olika typer av smärta.

När vi vet vad som är optimalt för oss vet vi vad vi vill eftersträva för att försöka undgå smärta och att kunna röra oss så ekonomiskt som möjligt. Det vill säga att kunna röra oss utan att att påfresta muskel/ledsystemet onödigt.

Vill Ni ha en ordentlig genomgång av Er hållning och lära hur man rör sig så naturligt som möjligt kan ViiiQi hjälpa er med det.

Kontakta ViiiQi per mail: magdalena@viiiqi.se

eller

0708-488088

 

 
Kroppshållning
Stress
Träning
Muskel & ledsmärta
Massage
Fysioterapi/Sjukgymnastik
 
 
   
Mobil : 0708-488088
E-mail : magdalena@viiiqi.se
  Copyrights © ViiiQi 2011. All Rights Reserved. Hem   |   Om ViiiQi   |   Tjänster   |   Frågor   |   Samarbetspartners   |   Kontakt