ViiiQi- Empowers you
   
Muskel & ledsmärta

Smärtor från muskler och leder är ett vanligt förekommande och kostsamt problem. Ungefär varannan person i Sverige har någon form av kronisk muskelsmärta, 20% långvarig smärta och 13% allvarlig smärta som påverkar vardagslivet. Långvarig smärta är den enskilt vanligaste orsaken till långtidssjukskrivning.

50-80% av befolkningen får någon gång i livet ont i ryggen. Rygg och skuldersmärta är en av de mer framträdande orsakerna till sjukskrivning och förtidspension i Europa. Det är kostsamt för den enskilde individen i form av smärta men också belastande för arbetsgivare och samhället i stort. Trots alla ergonomiska förbättringar på arbetsplatser har besvär från muskler och leder i kroppen ökat. Ofta har man förändrat de yttre faktorerna men inte påverkat de inre faktorerna (läs individens styrka, hållning etc). Variation är det som är viktigt för att undgå överbelastning.

(Siffror tagna från "Preventiv Medicin"av Kristina Orth-Gomér & Alexander Perski, Studentlitteratur, 2008.)

Smärta kan uppstå akut eller kvarstå som kronisk eller långvarig smärta. Akut smärta är en biologisk varningssignal för att kroppen ska undvika mer skada, den har ett överlevnadsvärde. När smärtan är kronisk eller långvarig och har uppträtt mer än 3 månader har varningssignalsrollen spelats ut. Orsaken till den ursprungliga smärtan kanske inte finns kvar men smärtan är där och är då svårare att avlägsna.

ViiiQi ger föreläsningar om olika typer av smärta och ger exempel på hur man bäst förebygger det, samt individuell rådgivning utfrån individens problem/svagheter.

Kontakta ViiiQi per mail: magdalena@viiiqi.se

eller ring

0708-488088

 

 

 

 
Kroppshållning
Stress
Träning
Muskel & ledsmärta
Massage
Fysioterapi/Sjukgymnastik
 
 
   
Mobil : 0708-488088
E-mail : magdalena@viiiqi.se
  Copyrights © ViiiQi 2011. All Rights Reserved. Hem   |   Om ViiiQi   |   Tjänster   |   Frågor   |   Samarbetspartners   |   Kontakt